passief-huis-designer
onderzoek
energieneutraal
ecologisch
nieuwbouw
renovatie
passiefhuizen
C2C
stroballenhuis
energieplushuizen

duurzame architect, energieneutraal, passief bouwen, ecologisch bouwen, C2C, energieplushuis, duurzaam bouwen, cradle to cradle, co2 neutraal bouwen, renovatie, verbouwing, stroballenhuisen, strohuisen, nieuwbouw, energie leverend huis,

bio-ecologisch
autarkisch

CPO project berlijn

Het CPO project "Süd-Westsonne" ligt in Berlijn Friedrichshain in een voor Berlijn typische wijk met blokbebouwing uit de 19. eeuw.
Het woongebouw, dat onder andere uit 14 koopwoningen bestaat, is verder bijzonder te noemen, omdat op de begane grond en de 1e verdieping de stichting NiWo eV. (Netzwerk für integriertes Wohnen) is gevestigd. De stichting met als taak “autonoom wonen en leven tot aan het einde” is een hospice-woongroep die zonder bijzondere maatregelen in het gebouw geïntegreerd is.
De integratie van deze twee “leefvormen” stelt hoge eisen aan de bewoners zelf, maar ook aan hun omgeving, wat betreft omzichtigheid en tolerantie. Sociale duurzaamheid heeft hierbij van belangrijke betekenis.

De gemeenschap van eigenaars hecht grote waarde aan een ecologisch concept, wat zich vooral bij de keuze van de materialen die er gebruikt gaan worden, weerspiegeld. Verder worden zonnepanelen en en zonneboiler op het dak geplaatst.

Bouwsom ca. € 3.300.00
Dieter Dettling (mede project architect bureau Archid, DE)

terrassen 01

> volgende project <1 2 3 4 5